30/5/09

Τα Χρονικά της Αντάκρης
Η Μάγισσα του Μπιλθόρ


Οι Ήρωες

Μερικά απ' τα προσχέδια των τριών βασικών χαρακτήρων της ''Μάγισσας του Μπιλθόρ'' (εκδόσεις Μίνωας 2009). Δια χειρός Μάνου Λαγουβάρδου.


Η Ευγενία Βασιλικού με την ποδιά της Προτύπου Σχολής «Η Αγία Σουλπικία.»


«...κρεμασμένη ψηλά, μια μακρόστενη, μεταλλική επιγραφή, έγραφε: Πρότυπος Σχολή «Η Αγία Σουλπικία» «Πίστευε και μή ερεύνα.» Η Ευγενία ένιωσε προσβεβλημένη. Τίποτα δεν την ενοχλούσε περισσότεο απ' το να μην ξέρει. Κάτι της έλεγε πως δε θα της άρεσε πολύ αυτή η σχολή. Το λεωφορείο είχε παρκάρει έξω απ' την κεντρική δίφυλλη είσοδο του σχολείου και τα παιδιά κατέβαιναν σιωπηλά και πειθαρχημένα το ένα πίσω απ' τ' άλλο. Βημάτιζαν στοιχισμένα με τα δεξιά τους χέρια στους ώμους των μπροστινών τους και φορούσαν καθαρές άσπρες ποδιές με άσπρα πέτα...»

Τα Χρονικά της Αντάκρης: Η Μάγισσα του Μπιλθόρ
σελ.285-286
  • Ο Τίμοθυ Πάρκερ πριν χάσει την Χούπελαντ* του.
*Χούπελαντ: ένας φαρδύς και ζεστός μανδύας για τον χειμώνα.
Συνηθίζουν να τον φορούν οι λόγιοι και οι μάγοι της Δύσης.


«... -Μια χούπε-τι; ρώτησε η Ευγενία. Και τι είναι τα ρεν; -Λεφτά, τα ρεν είναι χρήματα και η χούπελαντ...Οχ! Η χούπελαντ μου! θυμήθηκε ξαφνικά ο Τίμοθυ. Κίρσι, ξέχασα τη δικιά μου πίσω στο μαγαζί του Γκυγιώμ Κοκκινομύτη. -Ααα, τι κρίμα! Είμαι σίγουρη πως θα ξέχασε επίτηδες ότι την είχες πληρώσει και, μόλις πας πίσω για να τη ζητήσεις, θα σου πει ότι την πούλησε ξανά κατα λάθος. Μην ανησυχεις, όμως, ακόμη κάνει αρκετή ζέστη. Αν χρειαστεί θα σου δανείζω τη δικιά μου, γέλασε η Κίρσι. Ο Τίμοθυ βόγκηξε απογοητευμένος. -Και μου άρεσε τόσο το χρώμα!...»

Τα Χρονικά της Αντάκρης: Η Μάγισσα του Μπιλθόρ
σελ. 97

  • Η Κίρσι Τάννερ ετοιμάζεται να αμυνθεί με τη βοήθεια του Τόξου της


«...Εκείνη τη στιγμή ακούστηκε η χορδή του τόξου της Κίρσι να τραγουδάει και μια μυτερή σαΐτα έσκισε τον άερα και καρφώθηκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του φιδιού διαπερνώντας το πέρα για πέρα.
- Ναι! φώναξε η Ευγενία καθώς το φίδι έπεφτε άψυχο μπροστά της ελευθερώνοντας το στενό μονοπάτι...»

Τα Χρονικά της Αντάκρης: Η Μάγισσα του Μπιλθόρ
σελ. 386




Τα δικαίωματα των εικόνων ανήκουν στον Μάνο Λαγουβάρδο
Τα δικαίωμα του κειμένου στον Μενεστρέλ του Μιραβάλ

4 σχόλια:

Smaragdia είπε...

Wraio!Bravo :))))))))

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ είπε...

thank you Smaragdia! Na sai kala! Kai sy diathreis ena poly omorfo blog ap'o,ti eida. Kaneis poly kala pou anevazeis keimena logotexnwn. Synexise etsi! :)

Ανώνυμος είπε...

πολυ ομορφα σκιτσα...και το βιβλιο,που μολις τελειωσα!keep walking φιλε στα μονοπατια που μονο εσυ ξερεις...και λεγε τις ιστοριες τους σε μας που περιμενουμε να ακουσουμε ανυπομονα.by the way,η συνεχεειαααα του βιβλιου;

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ είπε...

Γεια σου Ακριανέ φίλε μου. Σ' ευχαριστώ θερμά για τα καλά σου λόγια. :) Το επόμενο βιβλίο έρχεται με δρασκελιές τον Μάιο του 2010 (ελπίζω).
Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι απομονωμένος και προσπαθώ να το βάλω σε τάξη. Αν όλα πάνε κατ ευχήν θα βγει στην ώρα του. Με εκτίμηση

ΜΜ